Доступність посилання

ТОП новини

Рівненські ливарники перекрили трасу Рівне-Луцьк, вимагаючи зарплати


Працівники Рівненського ливарного заводу пікетують обласну раду з вимогою виплати заробітної плати, 16 листопада 2012 року
Працівники Рівненського ливарного заводу пікетують обласну раду з вимогою виплати заробітної плати, 16 листопада 2012 року
Кілька десятків працівників Рівненського ливарного заводу перекрили автотрасу Рівне-Луцьк. Люди вимагають дотримання і поновлення їхніх трудових і конституційних прав, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Мітингувальники підготували листа до народних депутатів із проханням допомогти облдержадміністрації і Фонду держмайна України розібратися з цим питанням.

На кінець листопада працівникам Рівненського ливарного заводу заборгували три мільйони 200 тисяч гривень.

Наприкінці минулого місяця голова ОДА Василь Берташ доручив територіальній державній інспекції з питань праці вжити заходів щодо оплати праці і притягнути до відповідальності винних у створенні боргу.

Рівненський райвідділ міліції завершив розслідування факту демонтажу очисних споруд підприємства і порушив кримінальні справи за статтею зловживання владою або службовим становищем, а також через невиплату заробітної плати працівникам. Але становище на підприємстві з кожним днем погіршується – стверджують його працівники. Вони заявляють, що управлінці компанії «Украгромашінвест» продовжують «вирізати підприємство на металобрухт».

Із цього приводу обласна рада вже вдруге звернулася до Фонду держмайна України. Як заявив перший заступник голови Рівненської обласної ради Михайло Кривко, ФДМУ не виконує своїх функцій щодо цього підприємства, адже зобов’язаний контролювати, аж до постановки питання про повернення в державну власність.

Голова обласної ради Юрій Кічатий заявив, що сьогодні на Раді регіонів ставитиме питання перед Президентом про відсутність реакції з Фонду держмайна на неодноразові звернення обласної ради з проханням вивчити виконання інвестиційних зобов’язань з боку власників підприємства. Лише за втручання міліції люди почали пропускати транспорт у бік Луцька.
XS
SM
MD
LG