Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина» оновить список осіб, причетних до політрепресій


Юрій Луценко
Юрій Луценко
Прізвище судді Менського районного суду Чернігівської області, який не звільнив Юрія Луценка з ув’язнення через хворобу, внесуть до списку осіб, причетних до політичних репресій, порушень прав людини в Україні і фальсифікації виборів. Про це повідомляє прес-служба «Батьківщини».

«Замовне рішення Менського райсуду Чернігівської області, який відмовився достроково припинити відбування покарання за станом здоров’я, є фактичним судовим узаконенням тортур до одного з політичних опонентів чинної влади», – йдеться в повідомленні.

У «Батьківщині» наголошують, що оновлену версію списку передадуть європейським і міжнародним інститутам, урядам демократичних країн «для вивчення питання про застосування персональних санкцій щодо фігурантів, у тому числі в рамках нещодавно ухваленого в США «закону Магнітського».

Вчора в Менській колонії відбулося виїзне засідання суду, на якому розглядалося клопотання адвокатів колишнього міністра внутрішніх справ про його звільнення через хворобу. Суддя Олександр Савченко не знайшов підстав для звільнення Луценка.
XS
SM
MD
LG