Доступність посилання

ТОП новини

Коли Арбузов замінить Азарова? (Огляд преси)


Київ – У Верховній Раді завершився розподіл бюджетних портфелів. Вакантною залишається посада голови Нацбанку України. Втім, як інформує газета «День», крапку в кадровому питанні в НБУ заважає поставити гостра дискусія, яка розгорнулася довкола цього портфеля. То хто ж очолить НБУ і стане біля керма «друкарського станка»? На думку експертів видання, хоч кого б призначили, а новоспечений в.о. чи, навіть, голова НБУ пробуде на посаді недовго. Адже розглядається варіант, що цю посаду триматимуть у резерві для нинішнього прем’єра Миколи Азарова, який навесні може перейти в НБУ, а на посаді керманича уряду його змінить нинішній перший віце-прем’єр Сергій Арбузов.

У новому уряді Миколи Азарова представлені лише люди «сім’ї» Президента та кандидатури, підтримані Москвою, переконує експерт «Газети по-українськи». На його думку, саме ці дві сили мають забезпечити чинному главі держави позитивний результат на виборах 2015 року. Відтак, чекати від чинного уряду реформ не доводиться, бо він націлений на те, щоб монополізувати й приватизувати залишки фінансових та майнових ресурсів країни. Микола Азаров розуміє, що він у статусі весільного генерала і що його відправлять на почесну пенсію за першої нагоди, переконаний експерт.

Весь 2012 рік Україна потрапляла в різні рейтинги. Газета «Сегодня» вирішила підсумувати, чим можуть пишатися українці, а де потрібно ще працювати і працювати. Видання пише, що в Україна на першому місці в Європі за територією і родючістю землі. На ній українці вирощують стільки соняшників, що вже кілька років держава посідає перше місце в світі з експорту соняшникової олії. Ще Україна лідирує за видобутком вугілля на душу населення та експортом чавуну. Утім, перші місця Україна посідає і в сумних рейтингах, зокрема за поширеністю ВІЛ-СНІДу, туберкульозу та алкоголізму, особливо дитячому.

У сушених грибах із трьох низок, які експерти придбали біля деяких станцій київського метро, вміст радіоактивного цезію перевищував норму в сім разів! За результатами перевірки «Укрметртестстандарту» з 60 продуктів і промислових товарів 40 були зроблені з порушеннями або виявились зовсім небезпечними для здоров’я. Як інформує газета «Факти», серед усього закупленого новорічного асортименту безпечними для споживача виявилися тільки алкоголь і шоколад.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG