Доступність посилання

ТОП новини

Міліція каже, що цілодобово охоронятиме Гостиний двір


У зв’язку з подіями біля Гостиного двору міліція Києва цілодобово здійснює охорону громадського порядку. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління МВС України в Києві.

У міліції нагадали, що члени громадської організації «Збережи старий Київ», починаючи з травня 2012 року, проводять на Контрактовій площі безстрокову акцію на захист споруди Гостиного двору. З іншого боку, представники публічного акціонерного товариства «Укрреставрація» здійснюють заходи з проведення реставраційних робіт.

За даними правоохоронців, дирекція «Укрреставрації» має всі необхідні документи і дозволи для проведення робіт з внутрішньої реконструкції будівлі і договір з охоронною структурою.

«На даний час всі повідомлення від активістів громадських організацій та представників забудовника, які надійшли до Подільського управління міліції, зареєстровано та внесено до журналу єдиного обліку районного управління. Інформація перевіряється, з’ясовуються всі обставини та встановлюються свідки подій», – мовиться в повідомленні.

19 грудня громадські активісти, які домагаються заборони реконструкції Гостиного двору, заявили, що на них напали невідомі і побили. Водночас у міліції наголосили, що це не був напад. За даними правоохоронців, представники «Укрреставрації» за допомогою охоронної структури намагалися потрапити на об’єкт, де вони мають проводити реконструкцію. Напередодні прокуратура зобов’язала міліцію охороняти Гостиний двір.

У вересні Київська міська рада передала «Укрреставрації» земельну ділянку під будівлею Гостиного двору на Подолі для його реконструкції під торгово-офісний центр.
XS
SM
MD
LG