Доступність посилання

ТОП новини

На засіданні нового уряду Азаров знову заявив про покращення


Київ – 2012 рік закінчується незначним, та все ж покращенням в економіці. Про це на першому засіданні нового уряду заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров. Головним досягненням року він назвав парафування політичної частини угоди про асоціацію з ЄС. Крім того, за його словами, 2012-й був ефективним у частині реалізації соціальних ініціатив. Опозиція на таку оцінку реагує… сарказмом.

Світова криза й дискримінаційні ціни на газ є головними чинниками невдач в українській економіці. Про це на засіданні нового Кабінету Міністрів заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров. За його словами, головним завданням уряду в 2012-му була підтримка стабільності в економіці країни, і Кабміну вдалося досягти цієї мети.
Дискримінаційна ціна на газ продовжує душити розвиток нашої економіки
Микола Азаров

«Рік закінчується незначним, однак все ж зростанням економіки. На превеликий жаль, ми не досягли більшого – того, що намічали. Тому що зовнішні ринки і світовий ринок не один рік поспіль демонструють «економічний песимізм», а дискримінаційна ціна на газ продовжує душити розвиток нашої економіки. Ми змушені розраховувати тільки на власні сили», – сказав прем’єр.

За словами Азарова, позитивом 2012 року є поліпшення позицій країни у рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business, а також у глобальному рейтингу конкурентоспроможності. Крім того, за словами прем’єра, 2012 рік був ефективним у частині реалізації соціальних ініціатив. Адже «Протягом року показник прожиткового мінімуму збільшувався 5 разів, а показник мінімальної заробітної плати – 6».

Ми повинні жити покращенням – Королевська

Водночас новий міністр соціальної політики Наталія Королевська не задоволена бюджетним фінансуванням, яке передбачене на соцсферу в держбюджеті-2013. Вона планує домагатися перегляду цих положень бюджету.

А своїм першочерговим завданням Королевська назвала виплату заборгованості із зарплати бюджетникам і покращення добробуту українців.

«Розберемося з усіма справами, із січня дамо дорожню карту досягнення цієї цілі, яку я вважаю зараз найважливішою», – зазначила вона.
Підняття пенсій, підняття заробітних плат обов’язково потрібне
Наталія Королевська

На запитання, чи можна очікувати обіцяних Королевською під час передвиборної кампанії зарплати в 1000 і пенсії в 500 євро, міністр відповіла: «Можна чекати, безумовно... ми повинні сьогодні жити тим покращенням… Підняття пенсій, підняття заробітних плат обов’язково потрібне. Коли це, в якому обсязі, до кінця січня будемо доповідати».

Ляпіна: моє побажання новому уряду – розпастися

Говорити про суттєве підвищення економічних показників у 2012 році не можна, стверджує депутат від опозиції, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики Ксенія Ляпіна. Адже, наприклад, прожитковий мінімум збільшився менше ніж на 10 відсотків.
Щодо заяв Королевської, то тут важко щось коментувати, людина казала, що вона взагалі за імпічмент Януковичу
Ксенія Ляпіна

«Брєд сівой кобили». Просто збільшення показників проводили кілька разів, як зміни до бюджету, але це кожного разу були мізерні збільшення. Щодо заяв Королевської, то тут важко щось коментувати, тут людина казала, що вона взагалі за імпічмент Януковичу. Я не знаю, може вона продовжить добиватися цього. А взагалі моє побажання новому уряду – розпастися. Це єдине, що врятує Україну. Чим швидше», – сказала депутат в коментарі Радіо Свобода.

У 2013 році новопризначений уряд обіцяє створити нові робочі місця, підтримати вітчизняного виробника й залучити іноземні інвестиції. Раніше Президент Віктор Янукович заявляв, що зростання економічних показників (зокрема ВВП) у 2012 році було нижчим за очікувані в бюджеті орієнтири.
  • Зображення 16x9

    Марічка Набока

    У 2004 році закінчила Український гуманітарний ліцей КНУ імені Тараса Шевченка. У 2010-му отримала диплом магістра журналістики Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. Маю публікації в газеті «Громадський захисник», журналах «Книжник-review», «Київська Русь» та інших виданнях. Працювала в програмі «Підсумки» на телеканалі «Ера». На Радіо Свобода – з 2007 року. Коло професійних зацікавлень: права людини, українська культура, волонтерський рух.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG