Доступність посилання

ТОП новини

Податківці атакують Дідів Морозів (огляд преси)


Київ – Президент ліквідував Податкову і Митну служби й реорганізував їх у Міністерство доходів та зборів. Це зроблене з метою активізувати силові методи управління в економіці, переконаний експерт «Газети по-українськи». Він вважає, що політична сила, яка зараз перебуває при владі, вбачає вихід із сьогоднішньої кризової фінансової ситуації лише у видавлювання податків, зборів та митних платежів. І надають перевагу саме каральним методам. Статус податкової служби підвищують до рівня міністерства, яке опиняється під прямим керівництвом Прем’єр-міністра. Тобто тепер у ручному режимі розподілятимуть усі податкові надходження і посилиться адміністративний тиск, а це значить, ручний режим управління фінансовими потоками. Така економіка буде звужуватися у своїх можливостях і є безперспективною, наголошує експерт.

Державна податкова служба закликала українців, які підзаробляють на новорічні свята Дідами Морозами та Снігуроньками, «не забути сплатити податок на доходи». Як інформує газета «Україна молода», стягувати гроші з «фольклорних персонажів» податківці вирішили після того, як промоніторили в інтернеті оголошення і з’ясували ціну акторів. Так, годинне привітання «новорічної парочки» коштує, зокрема, в Києві від 250 до 1200 гривень. Докладніше з ініціативами фіскалів видання знайомить в матеріалі «Податківці атакують Дідів Морозів».

Поряд із виставленими на продаж дрібними пакетами акцій обленерго, облгазів і Одеського припортового заводу, в списку з’явився і найпотужніший в СНД виробник турбінного устаткування – ВАТ «Турбоатом». Про те, хто найбільше зацікавлений у приватизації компанії, розповідає газета «Вечірні вісті» у матеріалі «Влада віддає Росії останнє».

Нещодавно біля київського підприємства «ФАРМАК» пройшли акції протесту проти виробництва крапель для очей, які наркомани колють собі внутрівенно, з першої ж дози стаючи залежними і помираючи максимум через рік. Потреба офтальмологічних клінік у цьому специфічному препараті невелика. Тоді чому його роблять мільйонами доз? Експерти газети «Факти» категоричні: офіційно дозволене виробництво лікарського наркотику приносить комусь величезні прибутки.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG