Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ ухвалив «напружений», «злидарський» бюджет


Дніпропетровська міська рада ухвалила в середу міський бюджет на наступний рік, суми вилучень із якого до державного бюджету зросли майже вчетверо порівняно з нинішнім роком, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Таким чином, за попередніми даними, місто недоотримає близько 150 мільйонів гривень із загальної суми бюджету в 2,8 мільярда гривень.

Опозиція заявила, що це не бюджет розвитку, а «відомість на отримання зарплати»: чимало бюджетних сфер не отримали коштів на розвиток, тільки на виплату заробітних плат.

В опозиції також заявляють, що таким чином «під сумнівом опинилося виконання багатьох програм соціально-економічного розвитку Дніпропетровська». Приміром, нинішнього року на капітальний ремонт шкіл та дитячих садків виділялося 24 мільйони гривень, а наступного року – майже вп’ятеро менше, 5 мільйонів.

«На тлі економічної кризи місто має спрямовувати кошти на соціальні статті, модернізацію промисловості, підприємництва. Цього в бюджеті ми не бачимо», – сказав керівник фракції «Фронт змін» Каміль Примаков, назвавши бюджет «злидарським».

Водночас міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко назвав бюджет міста наступного року «напруженим» і зауважив, що сподіватимуться на допомогу зі столиці.

При «напруженому бюджеті» депутати виділили майже 2,5 мільйони гривень на програму інформатизації Дніпропетровської міської ради.

Натомість при затвердженні бюджету вирішили з лютого скоротити третину чиновників міської ради і міськвиконкому і половину чиновників районних рад міста.
XS
SM
MD
LG