Доступність посилання

ТОП новини

Сирія: Брагімі закликає до формування перехідного уряду


Лахдар Брагімі
Лахдар Брагімі
Міжнародний посланець із сирійської кризи Лахдар Брагімі закликає до формування в Сирії перехідного уряду «з усіма виконавчими повноваженнями». За його словами, цей кабінет має керувати країною до проведення виборів.

Про це Брагімі заявив сьогодні в Дамаску наприкінці свого 5-денного візиту, під час якого він, зокрема, провів переговори з сирійським президентом Башаром Асадом.

Брагімі не уточнив, які заходи необхідні для того, щоб перехідний уряд замінив режим Асада. Водночас, за словами посланця, зміни, які мають задовольнити вимоги звичайних сирійців, не повинні бути «косметичними і поверховими».

Раніше сьогодні речник Міністерства закордонних справ Росії Олександр Лукашевич заявив, що будь-які вимоги до повалення уряду Асада будуть суперечити міжнародним домовленостям, досягнутим півроку тому.

Сьогодні урядова делегація Сирії провела переговори в Москві у намаганні знайти вихід з громадянського конфлікту, який триває майже два роки.

За словами Лукашевича, ця зустріч спрямована на розвиток діалогу із сирійським урядом і з усіма опозиційними групами. Речник МЗС Росії також повідомив, що про «всесторонній національний діалог» між владою і опозицією в Сирії говоритимуть міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і Лахдар Брагімі. Їхня зустріч має відбутися в Москві в суботу.
XS
SM
MD
LG