Доступність посилання

ТОП новини

Чи витримає Україна натиск Кремля? (Огляд преси)


Київ – Ситуація, яка склалася довкола української газотранспортної системи, Митного союзу – це ще одне випробування для України. Адже, як пише газета «День», країна цього року максимально наблизилася до того, щоб розлучитися з найважливішим складником економічної незалежності – «трубою». Наступний рік може стати визначальним в українсько-російських відносинах. Сьогодні, як зазначає видання, Банкову ставлять перед вибором: або стоїте на своєму і платите високу ціну за енергоносії, або стаєте частиною російського простору й отримуєте дешевий газ. Чи витримає Україна натиск росіян? На думку газетярів, якщо російська влада отримає українську ГТС, Кремль матиме змогу також контролюватиме тіньовий бізнес і місцевих олігархів. Але чи потрібний українським скоробагатькам цей дешевий газ, якщо за нього доведеться заплатити дуже дорого, запитує видання. Стаття називається «Чи вистачить сил Україні сказати – «НI!»?

Нинішній Кабінет Міністрів буде перехідний. Його завдання – передати повноваження представникам «Cім’ї» Президента, яку, як стверджує експерт «Газети по-українськи», зараз представляють перший віце-прем’єр Сергій Арбузов, голова МВС Віталій Захарченко, міністр фінансів Юрій Колобов. І десь через півроку Арбузова вже зможуть призначити главою уряду. Що ж до Наталії Королевської, то вона добре впоралася з роллю технічного кандидата під час парламентської кампанії. Виступала як сила, що зсередини підриває «Батьківщину», а потім відбирає в неї голоси. Тепер Королевська збиратиме негатив соціальної політики замість Сергія Тігіпка. Їй віддали сферу, де вона ніяк не виконає свою передвиборну обіцянку «зарплата – тисяча євро, пенсія – 500», наголошує експерт.

Українські металурги закривають ще вчора успішні підприємства і виганяють на вулицю і за кордон десятки тисяч людей, констатує тижневик «Кореспондент». Видання переконує, що світова криза винна лише частково. Допомагають їй власники підприємств і застарілі технології. Про це наголошується в статті «Так загиналася сталь».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG