Доступність посилання

ТОП новини

Хто підштовхує олігархів до діалогу з опозицією? (Огляд преси)


Київ – Упродовж 2012 року Україна просіла чи не в усіх міжнародних рейтингах, економічні показники впали до рівня кризових, відкати в держзакупівлях сягнули захмарних «висот». Зокрема, як нагадує «Український тиждень», на 150 мільйонів доларів більше від ціни виробника заплатила Україна за т.зв. «вишки Бойка» – бурові установки, придбані в сумнівної латвійської фірми. А ще українські корупціонери отримали 60 відсотків відкату у сфері держзакупівель. За даними експертів, за 8 років розміри відкатів зросли втричі. З іншими цифрами видання знайомить в статті «Статистика «покращення».

2013 рік буде для України вкрай складним через низку причин, які потрібно буде вирішувати спільно, незалежно від політичних та соціокультурних уподобань, стверджує тижневик «Коментарі» і наводить 13 найважливіших проблем. Серед них – проблема з некерованість влади, тиск з боку Митного союзу, необхідність повертати борги, збільшення безробіття. А ще неосяжна корупція, відсутність виразної об’єднавчої ідеології у правлячої партії вкупі з небажанням влади вести будь-який діалог із суспільством.

Хоч би що робиться – все до виборів 2015 року, переконує «Дзеркало тижня». От і призначений Віктором Януковичем уряд має сенс розглядати передусім з погляду вирішення ним завдання 2015-го. Водночас, як зауважує видання, зробивши ставку на довірених людей, Янукович не просто обмежив під час кризи інтелектуальний ресурс виконавчої влади вихідцями з одного регіону та бізнес-клубу; він не тільки підштовхнув олігархів до тіснішої співпраці з опозицією; він поставив призначену ним команду перед необхідністю створювати власний політичний ресурс – нову кровоносну систему забезпечення результату. Чи упораються із цим завданням вірні Януковичу кадри у газетярів викликають сумніви. Стаття називається – «Зворотній відлік».

Кращим майбутнім для своїх дітей українці вважають бізнес і тепер вчать робити гроші навіть дошкільнят, інформує тижневик «Кореспондент». Як заробити перший мільйон, дітвора дізнається на різного роду курсах і в загальноосвітніх приватних школах. Видання зауважує, що нинішня прискіплива увага до грошей – наслідок надмірної ідеологічної неуваги в радянському минулому. Публікація має заголовок «Ясла для мільйонерів».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG