Доступність посилання

ТОП новини

Заяви про зникнення доказів і свідків у справі про теракти необґрунтовані – прокуратура


Заяви про зникнення частини доказів і свідків у справі обвинувачених у скоєнні терактів у Дніпропетровську й інших містах України необґрунтовані. Про це сьогодні в коментарі Радіо Свобода сказав державний обвинувач прокуратури Дніпропетровської області Євген Бабак.

«Останнім часом лунають заяви адвокатів, які здійснюють захист обвинувачених у вчиненні терористичних актів, нібито зникли покази деяких свідків про наявність в одного з підсудних алібі на момент скоєння вчинення злочину. Чітко визначаю: це позиція захисту, обрана адвокатами, і нічого більше. Жодні конкретні докази цього адвокатами не наведені», – сказав Радіо Свобода Євген Бабак.

Він також підкреслив, що судовий процес є змагальним, і «сторони обвинувачення та захисту мають рівні права».

«Якщо представники захисту мають докази, які спростовують провину підсудних, вони повинні надати їх під час судового розгляду, а не поза ним, не рекламувати себе перед ЗМІ», – зазначив обвинувач.

У четвер адвокат одного з обвинувачених в терактах Лева Просвірніна Олена Кирилова заявила, що зі справи про вибухи зникла частина свідків і речових доказів, зокрема, речові докази, які підтверджують алібі її підзахисного.

27 квітня цього року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйони доларів. Серед підсудних – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні ще 7 терактів у містах України.
XS
SM
MD
LG