Доступність посилання

ТОП новини

Посол: проблеми у візових питаннях – це постійна «війна»


Хенрик Літвін
Хенрик Літвін
Надзвичайний і повноважний посол Польщі в Україні Хенрик Літвін заявляє, що його країна намагається боротися з нелегальним бізнесом, який існує у візовій сфері, проте ці заходи не завжди виявляються ефективними. Про це посол сказав в ефірі Радіо Свобода.

«Ці справи є дуже важливими і невирішеними. Щиро кажучи, я не думаю, що ми зможемо мати такий момент, в якому вони (візові питання – ред.) будуть цілком вирішені, тому що це постійна, можна сказати, «війна», – сказав дипломат.

«Ми розпочинаємо різні нові практики: і технічні, і організаційні, щоб боротися з тим нелегальним бізнесом, який існує у візовій справі. Коли вирішуємо проблему одну, йде реакція – з’являється інший спосіб впливу на ефективність цього процесу. І це постійна «війна». Дещо вдалося вирішити – з’являються нові перешкоди», – додав Літвін.

Крім того, за словами посла, на сьогодні неможливо відійти від індивідуальної реєстрації на отримання візи. «Тому що це, можна сказати, виклик технічним принципам, які містяться у європейському Візовому кодексі. Тому такі спільні візи не існують, треба індивідуальні робити заяви, – сказав Хенрик Літвін, відповідаючи на питання про можливість подання колективної заявки на візи.
XS
SM
MD
LG