Доступність посилання

ТОП новини

Один із обвинувачених у терактах заявив про тиск під час слідства


Один із підсудних у справі про вибухи у Дніпропетровську й інших містах України Дмитро Рева написав відкритого листа до ЗМІ, де виклав свою версію того, чому став обвинуваченим, повідомила в п’ятницю Радіо Свобода дружина обвинуваченого Лариса Рева.

За текстом оприлюдненого листа Реви, при ознайомленні з матеріалами справи він бачив список із 13 осіб, які, на думку слідства СБУ, входили в основне коло спілкування головного з підозрюваних, політолога Віктора Сукачова. У цьому документі, складеному за кілька днів до арешту Реви, повідомлялося, де він був під час вибухів, каже Рева.

«Це вказує на те, що задовго до дій на моє затримання співробітники СБУ навідалися на моє місце роботи і зібрали довідки про громадянина Реву Д. В. Напевно, коли оперативна група проводила моє затримання, слідство знало про факт моєї спільної діяльності з Сукачовим у складі групи з декількох політтехнологів у рамках PR-кампанії опозиційного депутата Михайла Соколова», – пише Рева у своєму листі.

На думку Реви, в контексті протистояння влада-опозиція 2012 року «спокуса піднести дніпропетровські вибухи як проект опозиції на дискредитацію української влади була великою».

«У вечір затримання, будучи доставленим у відому у вузьких колах будівлю на вулиці Червоній, мені впродовж декількох годин, із положення «напівшпагат» із піднятими руками, доводилося відповідати суворому сивовусому чекістові на запитання: «Що пообіцяв мені пан Соколов у нагороду за здійснення операції «Пекельне пекло»?» – розповів Рева в листі.

Водночас Рева повідомив, що під час слідчих дій йому погрожували «продемонструвати, наскільки крихке людське тіло», а як бонус за зізнання обіцяли «каву й сигарету».

У четвер прокурор Дніпропетровської області Наталія Марчук наголошувала, що обвинувачення в тероризмі підсудним висунуті обґрунтовано і що сторона обвинувачення може попросити для декого з них найвищої міри покарання – довічного ув’язнення.

Раніше співробітники правоохоронних органів уже заявляли, що до обвинувачених не застосовувалось фізичного і морального тиску.
XS
SM
MD
LG