Доступність посилання

ТОП новини

Справа Луценка не є найактуальнішою для України – омбудсмен Лутковська


Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська не вважає, що закиди на адресу України з приводу політичних в’язнів, є системною проблемою. Про це вона сказала в інтерв’ю Радіо Свобода.

Водночас, коментуючи рішення Європейського суду з прав людини, який визнав незаконним арешт Юрія Луценка, вона зазначила, що якраз проблема незаконного взяття та тримання під вартою є серйозною проблемою.

«Проблема тримання особи під вартою і з обґрунтуванням цього тримання має бути вирішена із ухваленням нового Кримінального процесуального кодексу. Тому говорити зараз про те, що саме справа Луценка є найбільш актуальною для України, я не можу», – зазначає Валерія Лутковська.

Також вона зазначила, що не вважає налагодження добрих стосунків із опозицією серед своїх пріоритетів, і наголосила на аполітичності своєї діяльності.

Раніше захисники колишнього міністра внутрішніх справ заявляли, що
оскаржуватимуть рішення Менського районного суду Чернігівської області, який відмовив звільнити Юрія Луценка з ув’язнення за станом здоров’я. Аргументи захисників Луценка полягали в тому, що, за законом, суд може звільнити ув’язненого, якщо він має певні важкі хвороби. Щонайменше три з них, казали адвокати, виявили у Луценка: цироз печінки, портальна гіпертензія і гепатит.
XS
SM
MD
LG