Доступність посилання

ТОП новини

Організація «Просто кричи:пожежа!» вчить дівчат навичкам самооборони




Викрадення 11-річної дитини, зафіксоване на камеру відеоспостереження, справило на Даллас Джессап таке враження, що вона вирішила, що допомога у зупиненні сексуальної наруги та насилля над дівчатами стане її життєвою місією. Самій Джессап було лише 13 років, коли вона заснувала недержавну організацію, що навчає дівчат навичкам самооборони та виживання під час спроби нападу. Через сім років, коли Даллас виросла і стала дорослою жінкою, виросла і її організація.

У 2006 році Даллас випустила відео, в якому дівчат-старшокласниць навчають навичкам самозахисту. Минулого літа вона випустила другий фільм - вже для студенток. В ньому розповідається про небезпеку, яка існує у студентському містечку, та демонструються шляхи, як уникнути та порятуватися від насилля під час спроби зґвалтування чи побиття.

Будь-яка дівчина в світі безкоштовно може подивитися це відео менше ніж за годину. Після цього вона буде знати, як вийти з небезпечної ситуації
засновниця організації Даллас Джессап
Аби уникнути наруги, радить Даллас, не треба залишатися та битися. Треба лише роззброїти нападника всього на кілька секунд, аби встигнути втекти. Можна вкусити, встромити палець в око чи закричати «Пожежа», аби привернути чиюсь увагу. На жаль, каже вона, люди часто ігнорують, коли хтось благає про допомогу та не хочуть влізати у ситуацію, коли дівчина кричить, що її ґвалтують. Даллас має чорний пояс з тхеквондо. Вона каже, що ці два фільми є гарним прикладом місії її організації, метою якої є самозахист молодих жінок.

«Також ми приходимо в школи, притулки, щоб дівчата могли з нами працювати один на один і переконатися, що вони розуміють навички і зможуть їх застосувати в реальному житті», - говорить Даллас.

Аби поширити ці навички, Даллас розпочала програму з підготовки тренерів з самооборони:

«Ми навчаємо лідерів громад та видаємо їм сертифікати програми «Просто кричи ”Пожежа!”» з тим, щоб вони вели цю роботу в своїх громадах, і дівчата були в безпеці».

Проекти організації «Просто кричи ”Пожежа!”» працюють в 65 країнах світу. Минулого тижня Даллас подорожувала Індією. Сама студентка Університету Вандербільта, дівчина провела два тижні, виступаючи в десятках університетів країни, розповідаючи, як не стати жертвою торгівлі людьми. Даллас Джессап також виступала в Конгресі, і її зусилля визнані багатьма організаціями.

У жовтні цього року вона отримала Нагороду дітей світу як рушій суспільних змін, що змінює на краще життя найменш захищених дітей світу.

А дізнатися, як не стати жертвою насилля, можна на вебсайті justyellfire крапка com.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG