Доступність посилання

ТОП новини

У Черкасах планують оновити одну з центральних вулиць міста (ВІДЕО)


Черкаси – У новому 2013 році жителі Черкас хочуть бачити своє місто чистим, комфортним, із розвиненою інфраструктурою. А ще хочуть, щоб у Черкасах створили робочі місця з гідною зарплатою – щоб не доводилося деінде заробляти на кусень хліба. І хоч цього року черкасці житимуть зі «складним» бюджетом, міська влада Черкас планує оновити одну з центральних вулиць міста – Хрещатик.

Чи не найболючіше питання для більшості черкасців – стан доріг у місті. Попри те, що у 2012 році у Черкасах капітально відремонтували 8 головних транспортних магістралей, містяни все ж нарікають на погану якість автошляхів:

– Багато чого в місті треба міняти, але насамперед – дороги.

– Центральні дороги – нормальні, а ті дороги, які за межею міста, мало кого цікавлять.

– Найперша проблема Черкас – це дороги. І якщо вже хоч трохи їх почали ремонтувати, то тротуари – це просто страшне.
Черкасці оцінили зміни в своєму місті
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:20 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Уже кілька років тротуари у Черкасах і справді не ремонтували. Втім, у 2013 році міський голова Сергій Одарич обіцяє виправити ситуацію.

«На 2012 рік ми свідомо сконцентрували такий максимальний ресурс – загалом близько 120 мільйонів гривень. За винятком бульвару Шевченка (центральний бульвар Черкас) всі інші магістралі були охоплені капітальним ремонтом. У поточному році ми зробимо приблизно десь вдвічі менше. Також у 2013 році на рівні з дорогами акцентом буде ремонт тротуарів – усіх пішохідних об’єктів», – розповів в інтерв’ю Радіо Свобода Сергій Одарич.

Окрім доріг, у 2013 році у Черкасах, імовірно, все ж таки запровадять нову транспортну систему, яка передбачає заміну маршруток на великі автобуси. За словами Сергія Одарича, цього року місто нарешті закупить і нові тролейбуси. Минулого року Антимонопольний комітет через скарги кілька разів зупиняв проведення тендера. Тому черкасці так і не дочекалися нових одиниць транспорту.

Наприкінці минулого року депутати ухвалили «складний бюджет». Згідно із прогнозами, Черкасам не вистачає понад 100 мільйонів гривень для балансування доходів та видатків. Проте міський голова впевнений, що в бюджеті розвитку, який ухвалюватимуть наприкінці січня, знайдуться кошти для побудови пляжу для людей із обмеженими можливостями та відкриття відремонтованого притулку для безхатченків.

Докорінні зміни на Хрещатику – перший крок до перетворення Черкас

Чимало жителів та гостей міста констатують позитивні зміни у Черкасах.

«Я вже в Черкасах шість років не живу. Але змінилося багато, і причому в кращий бік. Черкаси зараз культурно розвиваються. Палац культури «Дружба народів» відреставрували», – кажуть черкасці.

Наталія Авраменко родом із Черкас, хоча вже давно живе у Римі. Втім, щороку жінка із задоволенням приїздить до рідного міста на гостини. Каже, що останнім часом зовнішній вигляд Черкас осучаснився. Але історичні будівлі все одно потребують реконструкції.

«Наше місто дуже красиве. Мені подобаються нові фонтани, нові умови – відкрито багато магазинів, дуже гарно. Але, мабуть, потрібно старі будинки теж хоч трохи упорядкувати», – зауважує жінка.

Наступного року наповнена історичними будівлями черкаська вулиця Хрещатик докорінно змінить своє обличчя.

«Вулиця має стати затишною, красивою. Я хочу відкрити фасади наших історичних будівель – відремонтованих, освітлених. Відкрити для того, щоб люди могли їх бачити. Зробити на Хрещатику зручні просторі тротуари, де люди могли б пересуватися і пішки, і на велосипедах. Де у вихідні ми могли б перекривати рух, і де відбувалися б основні події міста», – каже міський голова Сергій Одарич.

Одним із пріоритетів 2013 року буде підготовка до відзначення у 2014-му 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Міська влада хоче використати історичну дату, щоб про «Черкаси заявили про себе на світовому рівні». Планують створити базу даних черкасців, які хотіли б під час святкування Шевченкового ювілею прийняти у себе гостей з України та з усього світу.
  • Зображення 16x9

    Дар’я Бунякіна

    Співпрацює із Радіо Свобода з 2010 року. Народилася у Черкасах. Закінчила Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького за спеціальністю «Журналістика». Має досвід роботи в газетній та телевізійній журналістиці.

XS
SM
MD
LG