Доступність посилання

ТОП новини

Про альтернативу маршруткам мріють мешканці Луганська


Луганськ – Городянам доводиться користуватися насамперед маленькими, незручними маршрутками «Газель». Їхати стоячи – для луганця справа буденна, позаяк транспорту не вистачає. Інспектори ДАІ на це порушення техніки безпеки просто заплющують очі. Мер же Луганська вже кілька років обіцяє вирішити проблему.

Ярослав, як і більшість луганців, користується маршрутками. У новому році він сподівається побачити у Луганську якусь альтернативу цьому видові транспорту.

«Щоб громадський транспорт був, а не тільки маршрутки, які забиваються людьми. Особливо це відчутно, коли люди одягають багато одягу і в маршрутку вміщається вдвічі менше народу, ніж влітку, і тому вчасно приїхати на роботу стає важко, та й взагалі куди-небудь потрапити», ­– розповів він.

Проблема з нестачею нових, комфортних, а головне, містких автобусів існує навіть на центральних маршрутах міста, вже не кажучи про віддалені райони.

Обіцянки замість автобусів

Мер Луганська Сергій Кравченко, який на посаді міського голови уже другий рік поспіль, постійно обіцяє луганцям транспортне покращення, але воно так і не настає. Куплені нещодавно три десятки нових автобусів середньої місткості розпорошені на маршрутах і проблеми півмільйонного міста не вирішують.

Днями мер вчергове пообіцяв: «Насамперед – закупівля великого транспорту. Коли? Коли будуть гроші. За нашою програмою у нас передбачена закупівля 30 тролейбусів і 180 автобусів. Вирішуємо питання».

Нові тролейбуси і автобуси якщо й купуватимуть, то схоже, що в кредит. Під це начебто вже й державні гарантії існують, каже мер.

Вилікувати транспортну болячку Луганська нещодавно пообіцяв і голова обласної держадміністрації Володимир Пристюк.

«200 автобусів ми придбаємо для Луганська і поставимо крапку в цьому проблемному процесі, який вже два роки заважає городянам, як ракова пухлина, нормально жити і їздити по місту», – сказав Володимир Пристюк.

Транспорт мера

Самі ж високопосадовці маршрутками, на жаль, не користуються. У них є інші засоби для пересування. Так, міський голова Сергій Кравченко має службовий автомобіль бізнес-класу Toyota Avalon, згідно із декларацією, мер також володіє автомобілем Lexus.

Загалом же луганців турбує чимало інших проблем міста. Під час опитування Радіо Свобода на вулицях Луганська місцеві мешканці зауважували:

– Промисловість потрібно відновити. Заводи запрацюють – буде все: і бюджет, і благополуччя, і гроші у людей.

– Сміття. Ходиш по місту, хочеться милуватися, але через сміття це не завжди виходить. Можливо, ще потрібна реконструкція якихось красивих будівель.

– Хочеться, щоб не обдурювали. Скрізь обманюють, обважують. Потрібно навести порядок!

– Правління міста потрібно змінити, тоді у нас буде порядок і щастя в місті.

– Не вистачає, напевно, зони комфорту. Хороше місто, але якщо б тут були веселіші люди…
XS
SM
MD
LG