Доступність посилання

ТОП новини

Обама сподівається на угоду щодо «фіскальної прірви»


Щойно президент США Барак Обама виступив у Білому домі. Він заявив, що очікує досягнення угоди між демократами і республіканцями в Конгресі з метою уникнення «фіскальної прірви» для американців.

При цьому Обама зауважив, що конгресмени ще не досягнули повної згоди. «Сьогодні здається, що угода щодо уникнення цього новорічного податкового падіння – в межах видимості, але цього ще не зроблено», – сказав американський президент.

Перед цим лідер демократичної більшості в Конгресі Гаррі Рід також сказав, що переговори тривають і він сподівається на їхнє успішне завершення угодою, в інтересах, насамперед, родин середнього класу США, яким все ще загрожує значене зростання податків від 1 січня 2013 року.

Завершення 31 грудня 2012 року дії, запроваджених ще за часів президента Джорджа Буша-молодшого, скорочень податкового навантаження передбачає, що кожний американець сплачуватиме податків у середньому на 2 тисячі доларів на рік більше, якщо республіканці і демократи не домовляться в останні години 2012 року.
XS
SM
MD
LG