Доступність посилання

ТОП новини

Депардьє дали російське громадянство


Жерар Депардьє
Жерар Депардьє
Президент Росії Володимир Путін підписав указ про надання російського громадянства французькому акторові Жерару Депардьє. Про це повідомляє прес-служба Кремля.

«Згідно з пунктом «а» статті 89 Конституції Російської Федерації задовольнити заяву про прийом до громадянства Російської Федерації Депардьє Жерара Ксавіє, який народився в 1948 році у Франції», – мовиться в указі Путіна.

Минулого місяця Жерар Депардьє заявив, що відмовляється від французького паспорта і соціального страхування. Актор, який раніше переїхав у Бельгію, щоб уникнути сплати запровадженого у Франції податку на розкіш, образився на заяву французького прем’єра. Жан-Марк Еро публічно пов’язав переїзд актора у сусідню країну з його нібито небажанням платити податок на розкіш.Від 2013 року французи, чиї статки перевищують мільйон євро на рік, мали б платити з цих сум 75% податку.

У відкритому листі Депардьє наголосив, що завжди платив податки і ніколи не користувався соціальними привілеями. Наприкінці він написав, що відмовляється від французького громадянства.

Пізніше Конституційна рада Франції визнала «податок на мільйонерів» незаконним.
XS
SM
MD
LG