Доступність посилання

ТОП новини

У Криму протестують проти хаотичної забудови Ялти


Сутичка між активістами і будівельниками на Полікурівському пагорбі, березень 2010 року
Сутичка між активістами і будівельниками на Полікурівському пагорбі, березень 2010 року
У Ялті кілька сотень місцевих жителів провели мітинг під стінами міської ради з вимогами припинити хаотичну й незаконну забудову зелених зон цього курортного міста.

Учасники акції протесту вимагали скликати позачергову сесію міськради, щоб розглянути там питання про достроковий розрив договорів оренди земельних ділянок у зелених зонах Ялти для недопущення їхньої забудови і погрожували розпочати кампанію дострокового розпуску Ялтинської міськради.

Вони також звернулися до Президента України Віктора Януковича з проханням взяти під особистий контроль «цю резонансну ситуацію» з метою забезпечення «захисту прав та інтересів територіальної громади Ялти та її жителів, збереження зелених зон міста».

«Можливо, розвиток подій у цій ситуації стане «лакмусовим папірцем» того, куди у подальшому зробить свій вибір Україна – у бік верховенства права і закону чи в сторону бандитського беззаконня і корупції», – мовиться у зверненні учасників акції до Президента як гаранта Конституції України.

На мітингу, скликаному громадським комітетом «Територіальна громада Ялти», також звучали вимоги покарати винних у нападі на громадських активістів під час акції протесту проти спроб розпочати будівництво на Полікурівському пагорбі.

27 грудня минулого року під час сутички між пікетувальниками та охоронцями фірми-забудовника, останні застосували силу і стріляли у повітря з вогнепальної зброї. Тоді постраждали кілька місцевих жителів, один потрапив до лікарні.

Полікурівський пагорб в Ялті оголосили пам’яткою архітектури, тут також ростуть кілька сотень дерев, занесених до Червоної книги, однак, у 2005 році Ялтинська міськрада передала ділянку в оренду для зведення там офісно-розважального центру.
XS
SM
MD
LG