Доступність посилання

ТОП новини

На шахті «Комсомолець Донбасу», де стався викид метану, шукають ще 2 гірників


Рятувальники продовжують пошуки двох зниклих гірників на шахті «Комсомолець Донбасу», де 3 січня стався спонтанний викид метану без спалаху. Залишилося зачистити 14 м завалу із 56 м, повідомляє департамент зі зв’язків із громадськістю ДТЕК у суботу.

«Станом на 14.00 рятувальники продовжують пошуки двох гірників – машиніста Геннадія Шевченка, 1970 року народження, а також помічника начальника прохідницької ділянки №6 Романа Процика, 1980 року народження», – йдеться у повідомленні.

Аварійно-рятувальні роботи здійснюють три відділення Державної воєнiзованої гiрничорятувальної служби та 20 співробітників шахти.

Робота рятувальників ускладнена деформацією арочних кріплень унаслідок викиду, а також необхідністю додаткової дегазації аварійної ділянки. За поточними оцінками, в цих умовах повне розчищення завалу планується виконати до 8 січня. Рятувальники роблять усе можливе, щоб дістатися до постраждалих гірників раніше за зазначений термін. За даними штабу ліквідації аварії, умови для безпечних робіт на аварійній ділянці забезпечено. Із родичами постраждалих і загиблого гірника працюють психологи.

3 січня на підприємстві «ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу» стався спонтанний викид метану без спалаху в районі конвеєрного штреку 2-ї західної лави пласта l4 блока 5 (прохідницька ділянка №6). На аварiйнiй дiлянцi в момент подiї працювали чотири людини. Одна з них за допомогою саморятувальника змогла самостiйно вийти з зони аварiї. Доля трьох була невідома. В результаті пошуково-рятувальних робіт було знайдено тіло одного загиблого гірника, 1982 року народження, шукають двох.
XS
SM
MD
LG