Доступність посилання

ТОП новини

Бізнесмен і за сумісництвом лірник Андрій Ляшук


Андрій Ляшук
Андрій Ляшук
Харків – Бізнес і фольклор поєднує у своїй діяльності мешканець Рівного Андрій Ляшук. З одного боку, сфера докладання його зусиль реклама. З іншого, у музичному світі Андрій відомий як популяризатор етномузики, музикант гуртів «Сільська музика» і «Варйон».

«Ой, там під горєю церковка стоїть,
А в тій церковці три гроба лєжить,
В першому гробі Сам Господь лєжить,
В другому гробі Святий Васілє.
А в третьому гробі Пречиста Свята»


Давню поліську колядку співає на різдвяні свята рівненський бізнесмен і за сумісництвом лірник Андрій Ляшук. В урочисте зимове християнське свято в офісі Андрія Ляшука діється щось дивовижне. Для рівненських фірм тут майструють вертепні зірки, вітрини магазинів оздоблюють різдвяною символікою, для музею в Пересопниці створили вертеп.

Під час різдвяних свят художники, дизайнери, рекламні менеджери збираються з колядками та різдвяними віншуваннями до своїх замовників.

Шеф під час робочого дня може заспівати, заграти на лірі…

Для колег Андрія Ляшука, то вже не дивина, що їхній шеф під час робочого дня може заспівати, заграти на лірі, величезному балканському барабані «тапан» (більше відомому як давул – Ред.). У його офісі поруч з робочим місцем на столику лежить ціла купа автентичних інструментів різних країн світу.

Більше часу я проводжу в своєму офісі. І на роботі у мене кращий настрій, коли я в обідню перерву можу взяти, наприклад, флейту і пограти
Андрій Ляшук
«Все-таки більше часу я проводжу в своєму офісі. І на роботі у мене кращий настрій, коли я в обідню перерву можу взяти, наприклад, флейту і пограти. Все нормально, як Шерлок Холмс на скрипці грав колись», – сміється керівник рекламної фірми Андрій Ляшук.

У директорському кабінеті на столику лежать довгі і коротенькі, товстенькі і тоненькі, дерев’яні та з пластика, металеві й різьблені сопілки, дудочки, флейти – найрізноманітніші духові інструменти. Якісь Андрій Ляшук вирізав сам, а деякі йому привозять друзі із-за кордону. Показує мені карпатський флуєр – Андрій сам вирізав цей інструмент, звуки якого так і малюють в уяві буковинські краєвиди.

«Можна сказати, що це буковинський інструмент. Хтось каже, що це румунський, але я вважаю його українським. Тому що на Буковині на ньому грали», – демонструє свій музичний скарб Андрій Ляшук.

У колекції Андрія індійська бонсурі – це флейта з бамбука, арабський ней – аерофон з очерету та вірменський дудук. Тепер багато з цих інструментів можна почути під час концертів. Андрій залюбки розповідає про автентичні інструменти школярам, молоді та слухачам на етно-фестивалях. І ця вся мистецько-просвітницька діяльність відбувається паралельно з рекламним бізнесом.

Як ти сам захочеш побудувати свій бізнес, так і буде
Андрій Ляшук
«Як ти сам захочеш побудувати свій бізнес, так і буде. Якщо починаєш нервувати і з клієнтами, починаєш спілкуватися так холодно і негативно, те саме отримаєш», – розмірковує над філософією свого бізнесу етномузикант.

Андрій Ляшук за фахом культуролог. Понад вісім років тому організував рекламну фірму в Рівному. Андрій переконує, що не може ставитися до роботи лише як до ремесла – творчість має бути у всьому.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG