Доступність посилання

ТОП новини

Британський дослідник Реналф Файнс вирушив у «найхолоднішу подорож»


Реналф Файнс (ліворуч) і його колега Антон Боуринг спілкуються з журналістами в Кейптауні, Південна Африка, 6 січня 2013 року
Реналф Файнс (ліворуч) і його колега Антон Боуринг спілкуються з журналістами в Кейптауні, Південна Африка, 6 січня 2013 року
68-річний британський дослідник сер Реналф Файнс розпочинає експедицію Антарктикою. Він планує перетнути вкритий льодом континент у зимовий час.

Файнс і п'ять членів його команди у понеділок кораблем вирушили з південноафриканського міста Кейптаун у свою «найхолоднішу подорож».

Вони планують розпочати свій похід в Антарктиді 21 березня на російській базі «Новолазаревська», а згодом пройти через Південний полюс на базу імені легендарного капітана Роберта Скотта в затоці Мак-Мердо.

Більшість шляху довжиною 4 тисячі кілометрів мине в повній темряві полярної ночі за температур, які сягатимуть мінус 70 градусів за Цельсієм. Небезпеки експедиції додає те, що через темряву буде неможливо в разі потреби вислати рятувальний літак.

Мандрівники вирушили з Лондона в грудні. Таким чином вони відзначають сторіччя невдалої експедиції Скотта, який прагнув першим досягти Південного полюса. Узимку 1912 року британців на кілька тижнів випередила норвезька експедиція на чолі з Руалем Амундсеном, а капітан Роберт Фолкон Скотт разом з товаришами загинув на зворотному шляху від холоду, голоду і фізичного виснаження.
XS
SM
MD
LG