Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко каже, що не повернеться у палату, доки там не знімуть камери спостереження


Колишній прем’єр Юлія Тимошенко оголошує акцію громадянської непокори на знак протесту проти дій чинної влади і зокрема заявляє, що не планує повертатися у палату, доки звідти не приберуть камери відеоспостереження. Про це йдеться у зверненні Тимошенко до Президента Віктор Януковича, яке у Харкові зацитував захисник колишнього прем’єра Сергій Власенко.

«Я публічно кажу вам, що ми всі – я, Луценко і інші політв’язні, народ України – ми всі є політичними заручниками, яких ви тримаєте під оптичним прицілом. Я вважаю, що ми не маємо права з цим змиритися», – заявила Тимошенко.

Вона наголосила, що від сьогодні відмовляється співпрацювати з прокуратурою та судом. «Із сьогоднішнього дня я більше жодного разу не буду з ними спілкуватися, давати жодних пояснень, відповідати на їхні запитання або брати участь у будь-яких замовних кримінальних провадженнях», – зазначила Тимошенко у своєму зверненні і додала: «Хай самі імітують чесне слідство».

Тимошенко заявила, що від сьогодні більше не приїде добровільно до суду. Вона також наголосила, що не повернеться до своєї палати, доки звідти не приберуть камери спостереження. «Я більше жодного разу не дозволю провести мій особистий огляд або обшук моїх речей. Я буду фізично захищатися, незважаючи на хворобу. Я більше не увійду до своєї тюремної палати, доки ви не знімете там свої відеокамери, через які ви цілодобово підглядає за мною», – зазначила колишній прем’єр, звертаючись до Януковича.

За словами Тимошенко, віднині і до виконання ї вимог вона перебуватиме у кімнаті для побачень Центральної клінічної лікарні «Укрзалізниці», де вона перебуває.
XS
SM
MD
LG