Доступність посилання

ТОП новини

Депутати-регіонали звернулися до Конституційного Суду щодо проведення виборів у 5 округах


Округ № 223 в Києві
Округ № 223 в Києві
Народні депутати від Партії регіонів звернулися до Конституційного Суду України з приводу проведення повторних парламентських виборів у п’яти проблемних одномандатних округах. Про це сьогодні під час Погоджувальної ради повідомив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«З цього питання ми направили відповідне звернення до Конституційного Суду, оскільки ЦВК говорить одне, а Верховна Рада – інше. І тому потрібний висновок компетентного органу», – сказав він.

За словами Єфремова, саме Конституційний Суд має вирішити, який орган буде ухвалювати рішення про дату проведення повторних виборів у цих п’яти округах.

5 листопада 2012 року Центральна виборча комісія ухвалила постанову про неможливість встановити достовірні результати голосування на виборах народних депутатів України 28 жовтня у п’яти одномандатних округах – № 94 (Обухів, Київська область), № 132 (Первомайськ, Миколаївська область), № 194 (Черкаси), № 197 (Канів, Черкаська область) та № 223 (Київ) – і звернулася до парламенту з пропозицією призначити в них повторні вибори. 6 листопада Верховна Рада ухвалила рішення, яким натомість рекомендувала самій ЦВК призначити повторні вибори у цих округах.
XS
SM
MD
LG