Доступність посилання

ТОП новини

Квасневський: місія Європарламенту має працювати до підписання угоди про асоціацію Україна-ЄС


Президент Європарламенту Мартін Шульц, спостерігачі за справами екс-прем’єра України Юлії Тимошенко й екс-міністра МВС Юрія Луценка Пат Кокс і Александр Квасневський висловлюються за продовження роботи місії аж до підписання угоди про асоціацію. Про це повідомив в інтерв’ю журналістам екс-президент Польщі Квасневський після зустрічі з Коксом, Шульцем і віце-президентом Європарламенту Яцеком Протасевичем, яка відбулася у Брюсселі.

«З боку української влади, опозиції, президента Шульца та з нашого боку є упевненість і бажання, щоб місію було продовжено», – сказав Квасневський.

При цьому Квасневський висловив думку, що можливою датою закінчення роботи місії може бути підписання угоди про асоціацію між ЄС і Україною в листопаді на саміті Східного партнерства у Вільнюсі.

За словами політика, ця пропозиція буде предметом обговорення на конференції президентів, до складу якої входять, окрім самого президента Європарламенту, президенти всіх політичних груп. «31 січня ми представимо нашу позицію, і буде ухвалене рішення», – сказав Квасневський.

Кокс та Квасневський стали спостерігачами від Європейського парламенту у судових процесах над екс-прем’єром Тимошенко і розпочали роботу 11 червня. Пізніше їхній мандат було розширено: окрім справ Тимошенко, вони також спостерігали за справами екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та колишнього виконувача обов’язків міністра оборони Валерія Іващенка.
XS
SM
MD
LG