Доступність посилання

ТОП новини

Як виховувати дітей, щоб мати майбутнє?


Діти третього тисячоліття більшість часу проводять з телевізором, комп’ютером та мобільним телефоном, стверджують експерти. Але від цього вони не перестають бути дітьми й навіть більше, аніж раніше, потребують батьківської уваги, наполягають психологи.

Дітей необхідно захищати від агресивного інформаційного простору, вважає казкар Сашко Лірник, колишній ведучий телевізійної програми «Світанок» на телеканалі ICTV.

«Наш інформаційний простір окупований тими, хто хоче перетворити українців на бездумну покірну сіру масу. Тому на українських телеканалах немає жодної української програми для дітей», – сказав Лірник у програмі «Ми разом».

На його думку, основним запобіжником проти усіх лих у майбутньому й «чи не єдиним способом виховати Людину є розвиток творчих здібностей дитини».

«Дайте дітям можливість відчути себе творцями», – закликає батьків Сашко Лірник. Треба приглядатися до дітей, давати їм можливість випробувати себе у різних сферах, радить батько трьох дітей і автор та оповідач казок. А ще дуже важливо, наголошує Сашко Лірник, дати дитині «відчуття роду», приналежності до своєї родини, до свого народу.

Донька Ліни Костенко, професор Римського університету «Ла Сап'єнца», культуролог Оксана Пахльовська розповіла Радіо Свобода, що основою її виховання були – повага до дитини, повага до свободи, як невід’ємного атрибуту здорової особистості й повага до інших культур. А головним виховним словом Ліни Костенко, згадує Оксана Пахльовська, було слово – «будь ласка».



  • Зображення 16x9

    Ірина Штогрін

    Редактор інформаційних програм Радіо Свобода з жовтня 2007 року. Редактор спецпроектів «Із архівів КДБ», «Сандармох», «Донецький аеропорт», «Українська Гельсінська група», «Голодомор», «Ті, хто знає» та інших. Ведуча та редактор телевізійного проекту «Ми разом». Автор ідеї та укладач документальної книги «АД 242». Автор ідеї, режисер та продюсер документального фільму «СІЧ». Працювала коментатором редакції культура Всесвітньої служби Радіо Україна Національної телерадіокомпанії, головним редактором служби новин радіостанції «Наше радіо», редактором проекту Міжнародної організації з міграції щодо протидії торгівлі людьми. Закінчила філософський факультет Ростовського університету. Пройшла бімедіальний курс з теле- та радіожурналістики Інтерньюз-Україна та кілька навчальних курсів «IREX ПроМедіа». 

XS
SM
MD
LG