Доступність посилання

ТОП новини

«АероСвіт» гарантує перевезення пасажирів або компенсацію вартості квитків — Мінінфраструктури


Компанія «АероСвіт» гарантує виконання всіх внутрішніх авіарейсів відповідно до затвердженого розкладу виконання регулярних внутрішніх рейсів у період «Зима 2012/2013», який діє до 31 березня 2013 року.

Як повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури України, про це керівники компанії заявили під час зустрічі з представниками Міністерства інфраструктури, Державної авіаційної служби й авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) у зв`язку з відміною «АероСвітом» низки авіарейсів. Крім того, «АероСвіт» гарантує подальше виконання всіх далеко- і середньомагістральних рейсів, крім рейсів за напрямками Київ – Варшава, Київ – Мінськ, Київ – Бухарест, Київ – Копенгаген і Донецьк – Тбілісі.

Обслуговування пасажирів здійснюватиме «АероСвіт» або МАУ. При цьому Мінінфраструктури відзначає, що відповідно до Правил перевезення пасажирів і багажу повітряним транспортом, усі пасажири, які придбали квитки, мають бути обслужені авіакомпанією або одержати компенсацію вартості квитків.

5-8 січня авіакомпанія «АероСвіт» скасувала низку рейсів через припинення обслуговування в деяких аеропортах, зокрема у Варшаві, Стокгольмі, Копенгагені, Тель-Авіві, що призвело до обмеження можливостей «АероСвіту» забезпечити своєчасне виконання рейсів в інших напрямках.

Рішення аеропортів про припинення обслуговування, відповідно до заяви «АероСвіту», було спровоковане інформацією в низці інтернет-видань про нібито визнання «АероСвіту» банкрутом. 4 сiчня «АероСвiт» виступив iз заявою, в якiй наголосив, що не є банкрутом, не зупиняє виробничої дiяльностi і виконує в повному обсязi всi операцiйнi процедури. Авiакомпанiя також зазначила, що продовжує виконання поточних зобов’язань перед контрагентами, а звернення до Господарського суду Київської областi з заявою про порушення справи про банкрутство є частиною програми реформування з метою «відновлення ефективності і підвищення рівня доходів».
XS
SM
MD
LG