Доступність посилання

ТОП новини

У Росії мати Магнітського оскаржила виправдання посадовця СІЗО


У Росії адвокат матері померлого в СІЗО юриста Сергія Магнітського оскаржив у середу виправдальний вирок колишньому заступникові керівника цього слідчого ізолятора Дмитрові Кратову.

Як повідомив адвокат Микола Горохов, у своїй скарзі він вимагає скасувати вирок і повернути справу прокуророві.

Наприкінці минулого місяця суд у Москві виправдав Кратова, який був єдиним підсудним у справі про смерть Магнітського і якого звинувачували у недбалості в забезпеченні медичної допомоги у слідчому ізоляторі.

Сергій Магнітський, російський юрист, який працював для західного інвестиційного фонду Hermitage Capital, помер у 2009 році у слідчому ізоляторі в Москві у віці 37 років від серцевих проблем. Російські правозахисники стверджують, що представники влади свідомо ігнорували поганий стан його здоров’я, щоб змусити його замовкнути.

Магнітський потрапив за ґрати, звинувачений у розробці схеми уникнення російських податків для свого замовника, фонду Hermitage Capital. Йому висунули це звинувачення після того, як юрист заявив, що суму в 230 мільйонів доларів, яку фонд уже сплатив як податки, викрали з російського бюджету посадовці Міністерства внутрішніх справ Росії, податкової адміністрації й інших державних органів.
XS
SM
MD
LG