Доступність посилання

ТОП новини

Нова Верховна Рада продукує дурощі (огляд преси)


Київ – До кінця лютого у Верховної Ради буде лише два робочі дні. Як інформують «Ізвєтія в Україні», сьогодні і завтра депутати затвердять нового главу Нацбанку та узгодять нюанси роботи міністерств. До розгляду ключових для країни законопроектів Рада приступить тільки після відпустки. Вже сьогодні депутати зареєстрували понад 200 документів.

Український парламент продукує якісних законів значно менше, ніж найгірший правничий відділ Академії наук, стверджує експерт «Газети по-українськи». Він переконує, що якість важливих для країни законопроектів здебільшого низька. Вартих уваги – одиниці. Більшість готують із прицілом на розкрадання грошей. Експерт вважає, що 80 відсотків законопроектів від опозиційних фракцій – це популізм. А ініціативи влади лобіюють інтереси певних бізнесменів або створюють місця для своїх людей, де можна отримувати хабарі й красти державні ресурси. Колись Наполеон та його юристи за два тижні написали закони, які діяли 200 років, і Франція процвітала. Парламент повинен бути перешкодою для дурощів виконавчої влади. Чинна ж Верховна Рада продукує ці дурощі. Про це йдеться в статті, що так і називається – «Рада продукує дурощі».

Ситуація, в якій сьогодні опинився заступник голови Партії регіонів Сергій Тігіпко, створила ґрунт для роздумів у журналістів газети «День». На прикладі партії «Сильна Україна», яка остаточно відійшла в тінь, автор статті відзначає синьо-білий стиль злиттів і поглинань. Саме це дає змогу регіоналам і зберігати владу, і робити безпечним своє панівне становище серед певних груп виборців, і нарощувати власні політичні м’язи. Видання пише, що Партія регіонів – це партія великого бізнесу, економічний підхід до справи притаманний їй і в політичних стратегіях, прихованих від очей громадськості. Заголовок публікації – «Закон крихкої сили».

Розбивши на ямах колеса і підвіску свого авто, водії ризикують ще й втратити права. Після морозів в Україні катастрофічно зіпсувалися дороги, проте спроба позиватися до дорожніх служб за рідкісними винятками приносить потерпілим лише нові проблеми і витрати. Проблемами водіїв переймається газета «Факти».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG