Доступність посилання

ТОП новини

Лахдар Брагімі порадиться щодо Сирії з дипломатами США і Росії


Міжнародний посланець із питань Сирії Лахдар Брагімі
Міжнародний посланець із питань Сирії Лахдар Брагімі
Міжнародний посланець із питань Сирії Лахдар Брагімі сьогодні зустрінеться з провідними американськими і російськими дипломатами – заступником держсекретаря США Вільямом Бернсом і заступником міністра закордонних справ Росії Михайлом Богдановим. Сторони намагатимуться узгодити єдину позицію міжнародної спільноти щодо громадянського конфлікту в Сирії.

Перед зустріччю, що має відбутися у швейцарському місті Женева, сирійський уряд засудив Брагімі за «кричущу упередженість».

Міжнародний посланець у середу заявив, що не бачить для чинного президента Сирії Башара Асада бодай якоїсь ролі в перехідному уряді країни.

«У Сирії люди кажуть, що 40-річне правління однієї родини – це занадто довго. Зміни мають бути реальними, гадаю, що президент Асад може відіграти провідну роль у реагуванні на прагнення свого народу, а не опиратися йому», – наголосив Лахдар Брагімі.

Москва і Вашингтон, як і раніше, мають значні розбіжності у ставленні до сирійської кризи. США наполягають, що Асад має піти, Росія каже, що конфлікт мають розв’язати самі сирійці – без жодного зовнішнього втручання.
XS
SM
MD
LG