Доступність посилання

ТОП новини

«Аеросвіт» вирішив виконати кілька скасованих раніше рейсів


Авіакомпанія «Аеросвіт» повідомила в п’ятницю, що додатково до оголошеного раніше графіку на найближчі дні до 15 січня організувала ще кілька рейсів, від яких відмовилася раніше. Зокрема, в п’ятницю мали відбутися рейси до і з Праги, Тбілісі й Астани, в суботу – до і з Ларнаки, Праги, Софії, Єревана і Баку.

Графік і міжнародних, і внутрішніх рейсів може і далі зазнавати «оперативної корекції», попередили в компанії.

Тим часом Державна авіаційна служба підтвердила в п’ятницю, що система взаємних розрахунків за квитки Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA BSP) виключила «Аеросвіт», який останнім часом не виконав цілу низку рейсів, на які були продані квитки.

А в Міністерстві закордонних справ заявили в п’ятницю ж, що вже понад тисяча пасажирів «Аеросвіту», які за останні дні через скасування і відкладення рейсів компанії не змогли вилетіти з аеропортів за кордоном, повернені до України. Водночас в МЗС не уточнили, скільки ще пасажирів «Аеросвіту» далі чекають на повернення.

У четвер «Аеросвіт» оголосив, що зі своїх колись понад 70 міжнародних напрямків буде ближчими днями обслуговувати тільки 10, а всі інші припиняє за програмою своєї реструктуризації.

Компанія звинуватила у цих своїх труднощах безпідставні, за її словами, дії фінансового департаменту Міжнародної асоціації повітряного транспорту (ІАТА). З початку року ІАТА BSP Україна, регіональний підрозділ системи взаєморозрахунків між авіакомпаніями і агентами продажу авіаперевезень, «брутально порушує» календар перерахунку коштів за реалізовані авіаквитки, стверджував «Аеросвіт». Окрім того, для пролонгації участі в ІАТА BSP перед «Аеросвітом» поставили «необґрунтовані, у десятки разів завищені фінансові вимоги», заявляла компанія.

Попередніми днями «Аеросвіт» скасував чи затримав значне число рейсів через проблеми з аеропортами, які відмовлялися обслуговувати чи затримували літаки компанії через несплату нею їхніх послуг.
XS
SM
MD
LG