Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську відбувся марш на підтримку Павличенків


Під час маршу у Дніпропетровську, 11 січня 2013 року
Під час маршу у Дніпропетровську, 11 січня 2013 року
Понад тисяча людей узяла в п’ятницю ввечері участь в акції на підтримку родини Павличенків у Дніпропетровську, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода. Активісти ВО «Свобода» та футбольні фанати міста зібрались біля пам’ятника Слави і рушили «маршем протесту» до центру міста.

У руках вони тримали державні прапори, а також гасло «Свободу Павличенкам!». Учасники маршу скандували «Свободу чесним! Свободу Павличенкам!», «Сьогодні Павличенко, завтра – ти!», «Один за всіх, всі – за одного!».

За словами одного з організаторів акції, голови міського осередку ВО «Свобода» Германа Назаренка, учасники акції вважають «справу Павличенків» повністю сфальшованою.

«Ми зібрались для того, щоб привернути увагу громадськості і вимагати виправдання Павличенків. Такі акції раніше відбулись в інших містах. Це винятково мирна акція. Акція офіційно легітимна. Правоохоронні органи з нами співпрацюють, охороняють нас від провокацій», – сказав Радіо Свобода Назаренко.

До акції на захист Павличенків також приєднались родичі обвинувачених у тероризмі дніпропетровців, справу яких наразі слухає Індустріальний районний суд міста. Вони заявили, що протестують проти «ганебної системи», яка засуджує невинуватих.

У суботу акції на підтримку Павличенків мають відбутися в Києві та Черкасах.

2 жовтня 2012 року Голосіївський районний суд Києва визнав Дмитра Павличенка і його сина Сергія винними у вбивстві судді Шевченківського райсуду Сергія Зубкова і засудив першого до довічного ув’язнення, а другого – до 13 років за ґратами. Низка правозахисників та представників громадськості заявляла про неправомірність рішення суду, мотивуючи цю думку, зокрема, тим, що жоден зі свідків не підтвердив, що вбивцями Зубкова були саме Павличенки.

Батько і син Павличенки були причетні до руху вболівальників київського футбольного клубу «Динамо», за їхнє звільнення виступали й фанати інших клубів, не згодні з їхнім засудженням. Крім того, на захист Павличенків виступили організації націоналістичного спрямування.
XS
SM
MD
LG