Доступність посилання

ТОП новини

У Херсонському СІЗО повісився ув’язнений


У Херсонському слідчому ізоляторі повісився ув’язнений. Про це повідомив сьогодні на брифінгу начальник Управління Державної пенітенціарної служби України в Херсонській області, генерал-майор внутрішньої служби Володимир Пінькас.

Суїцид відбувся в медичній палаті СІЗО 9 січня. Ув’язненого 1961 року народження виявив контролер ізолятора вже без ознак життя на ліжку в камері, зі шнурком від спортивних штанів на шиї. За характером розташування тіла та іншими ознаками, а також за заявами його сусідів по камері, яких 11 осіб, смерть настала саме в результаті суїциду, сказав Пінькас. За його словами, викликані на місце пригоди медики й наступні розтин і судово-медична експертиза також підтвердили факт самогубства.

Загиблий перебував у Херсонському СІЗО із листопада 2010 року відповідно до ухвали суду про утримання його під вартою. Ув’язненому інкримінувалося шахрайство. За матеріалами справи, в результаті дій загиблого державному бюджету було завдано збитків у сумі 847 тисяч гривень. Покарання за цією статтею передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 12 років. З матеріалів справи випливає, що ув’язнений мав прямий стосунок до афери 2009 року з фіктивним вивезенням непридатних до вживання отрутохімікатів із території Херсонської області.

Основною причиною, що підштовхнула підсудного на скоєння самогубства, на думку керівництва облуправління ДПтСУ, стала інформація, отримана ув’язненим 24 грудня 2012 року на черговому засіданні суду, що 11 січня 2013 року йому оголосять вирок у його кримінальній справі й, швидше за все, це буде визнання його винним і засудження на тривалий термін ув’язнення з конфіскацією майна. Розслідування прокуратури за цим фактом суїциду ще не закінчено.
XS
SM
MD
LG