Доступність посилання

ТОП новини

Данилишин закликав владу та опозицію розробити спільну стратегію України до 2025 року


Колишній міністр економіки Богдан Данилишин закликав сьогодні Президента Віктора Януковича ініціювати проведення «загальнонаціонального круглого столу всіх політичних сил та підписання Угоди національної злагоди з метою гарантування безпеки розвитку України».

Данилишин, який рівно два роки тому отримав притулок у Чехії, виклав свої «січневі тези» з приводу реформування України на своїй сторінці в мережі Facebook.

Данилишин закликав Президента стати провідником інтересів усього суспільства, а задля цього позбутися кланів і дбати про розвиток середнього класу.

Колишній міністр вважає, що цей рік і перша половина 2014 року можуть стати єдиною можливістю реалізувати реформи, необхідні для модернізації України.

Цей період буде випробуванням і для влади, і для опозиції на здатність працювати на благо України спільно, позбутися конфронтації і взаємної підозрілості, вважає політик.

Данилишин закликає владу та опозицію разом зі вченими розпочати розробку Стратегії розвитку України до 2025 року і спільно нести відповідальність за майбутнє України.

Коментуючи нинішнє економічне становище, Данилишин не очікує зростання ВВП, а натомість попереджає, що скорочення споживчого попиту та «можливе повернення значної кількості заробітчан із європейських країн» можуть посилити напруженість на ринку праці в Україні.

Данилишин, який також є академіком НАН України, написав, що підготував ці тези разом із неназваною «групою вчених» Академії.

Данилишин раніше також заявляв, що буде готуватися до участі у виборах Президента України у 2015 році.
XS
SM
MD
LG