Доступність посилання

ТОП новини

Самопочуття Тимошенко далі погіршується – захисник


Самопочуття екс-прем’єра Юлії Тимошенко продовжує погіршуватися, заявляє її захисник Сергій Власенко.

«Біль у спині посилився. Больовий синдром посилився. Лікування не надається... Сьогодні я бачив по ній, якщо останнім часом вона могла сидіти більш-менш, не змінюючи положення спини, то зараз абсолютно чітко видно, що їй боляче», – сказав Власенко.

За його словами, екс-прем’єр усе ще перебуває в коридорі, а на час зустрічей із захисниками переміщується до кімнати для зустрічей. Там є тапчан, і Тимошенко може лежати.

Говорячи про тапчан, наданий пенітенціарною службою після оголошення екс-прем’єром акції громадянської непокори та її відмови повертатися до палати, Власенко сказав, що це «звичайний шмат заліза на чотирьох ніжках».

Захисник також відзначив «сюрреалістичність» умов утримання Тимошенко. «Щоб ви уявляли сюрреалістичність ситуації. Туалет не зачиняється взагалі, незважаючи на те, що в цьому приміщенні перебувають і чоловіки, і жінки, й це спільний туалет. Але кімната для зустрічей із захисниками замикається, коли відбувається зустріч захисників із Юлією Володимирівною», – зазначив Власенко.

Минулого тижня захисник екс-прем’єра Сергій Власенко оприлюднив відкритий лист Тимошенко до Президента Віктора Януковича, в якому вона оголосила про початок особистої акції громадянської непокори. Тимошенко, зокрема, відмовляється спілкуватися зі слідчими і прокурорами, не має наміру добровільно їхати до суду, а в разі спроби доправити її примусово чинитиме фізичний опір. Екс-прем’єр також відмовилася повертатися до палати доти, доки там здійснюватиметься відеоспостереження і цілодобово перебуває охорона.

Сьогодні вранці народні депутати фракції «Батьківщина» приїхали до Харкова, щоб відвідати лікарню, де Тимошенко проходить курс лікування.
XS
SM
MD
LG