Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко відновила реабілітаційні процедури – тюремники


Колишньому прем’єру Юлії Тимошенко надали право короткострокового побачення з жінками-депутатами від опозиції.

Як повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України, побачення відбудеться після проведення реабілітаційних процедур Тимошенко, які вона відновила сьогодні.

Також у прес-службі відомства заявили, що Пенітенціарна служба «обурена поведінкою народних депутатів України від опозиції, які вчора, 14 січня, в Центральній клінічній лікарні «Укрзалізниці» продемонстрували свою поведінку і ставлення до персоналу як ЦКЛ, так і виправної колонії, що не робить честі ні їхнім мандатам, ні їм особисто».

У відомстві зазначили, що від народних депутатів жоден співробітник пенітенціарної служби і безпосередньо виправної колонії не переховувався й не тікав. Самі депутати отримали вичерпну інформацію про умови утримання екс-прем’єра та неодноразово спілкувалися безпосередньо з начальником Качанівської виправної колонії. А керівник колонії Ігор Колпащиков надав письмову відповідь і вичерпні усні роз’яснення і самій Тимошенко щодо законності встановлення камер відеоспостереження.

У прес-службі нагадали, що безпосередньо в палаті екс-прем’єра встановлено лише три відеокамери, інші розташовані за межами приміщення, де перебуває Тимошенко.

Раніше Державна пенітенціарна служба неодноразово заявляла, що відеоспостереження за екс-прем’єром відбувається виключно в рамках закону, камери встановлено лише в її палаті й у коридорі, а в душі, маніпуляційній та інших приміщеннях ні прихованих, ні відкритих відеокамер не встановлено. Крім того, в пенітенціарній стверджували, що за моніторами, куди вводяться результати відеоспостереження, працюють тільки жінки, в палаті екс-прем’єра присутній тільки персонал жіночої статі.

Минулого тижня захисник екс-прем’єра Сергій Власенко оприлюднив відкритий лист Тимошенко до Президента Віктора Януковича, в якому вона оголосила про початок особистої акції громадянської непокори. Тимошенко, зокрема, відмовлялася спілкуватися зі слідчими і прокурорами, не мала наміру добровільно їхати до суду, а в разі спроби доправити її примусово обіцяла чинити фізичний опір. Екс-прем’єр також відмовилася повертатися до палати доти, доки там здійснюватиметься відеоспостереження і цілодобово перебуває охорона.
XS
SM
MD
LG