Доступність посилання

ТОП новини

Чому провідник потяга мусить сам ремонтувати сантехніку?


Харків – Члени Вільної профспілки Харківської вагонної дільниці № 1 заявляють про переслідування через їхню активну діяльність. За твердженням голови профспілки Олександра Абросимова, він як начальник поїзда «Харків – Маріуполь» зазнає тиску з боку транспортної міліції.

На зустріч із Радіо Свобода начальник поїзда «Харків – Маріуполь», голова Вільної профспілки Харківської вагонної дільниці № 1 Південної залізниці Олександр Абросимов прийшов із купою документів. Він приніс копії звернень до прокуратури та міліції, судові позови, акти перевірок, офіційну переписку з керівництвом Південної залізниці – все, що засвідчує багаторічну боротьбу профспілки за безпечну працю та права працівників.



У численних зверненнях йдеться про необхідність заміни титанів-«кип’ятильників» та унітазів, про брак мийних засобів, ліків для вагонних аптечок та опалювальних брикетів. Абросимов також запитує: чому начальникам потягів доводиться своїм коштом лагодити замки та крани? Зрештою, чому «керівництво випускає на маршрути поїзди з неприпустимими порушеннями для безпеки руху?»

«От, будь ласка, я рапортом доповідаю, що в рейс випущено склад поїзда 321/322 маршруту «Харків – Маріуполь» у санітарно-гігієнічному несправному стані. Це нормально?!» – обурюється Абросимов.

Чому провідник потяга мусить сам ремонтувати сантехніку?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:45 0:00

Чому провідник потяга мусить сам ремонтувати сантехніку? 2
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:42 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ


Чому на купівлю «Хюндаїв» гроші знайшли, а на ремонт потягів – ні?

На думку Олександра Абросимова, не пішов на користь підвищенню якості перевезення пасажирів і запроваджений комп’ютерний відбір провідників та начальників потягів. Тепер колективи поїздів, які формує на чотири місяці комп’ютерна програма, не мають зацікавленості у підтримуванні порядку у вагонах, бо незабаром їх все одно переведуть на інший маршрут.

Члени вільної харківської профспілки також вимагають повернення нічних потягів «Харків – Івано-Франківськ» та «Харків – Тернопіль», скасованих через запуск перевезень потягами «Хюндай». Потребує перевірки, на їхню думку, й сама схема закупівлі корейських потягів, адже «на придбання цих поїздів були витрачені мільйони гривень, а для ремонту старого вагонного парку грошей ледь вистачає».

Перевірки «людьми в погонах без відповідного припису»

Така активність профспілки, за словами її голови Олександра Абросимова, не подобається керівництву Південної залізниці. Саме з цим він пов’язує неочікувану перевірку «людьми в погонах без відповідного припису, які відмовлялися назвати свої прізвища». Абросимов вже написав про цей випадок відповідну заяву.

«А відповіді і досі немає. Вони пишуть, що справа, немов, передана до прокуратури. Ось наша заява до Генеральної прокуратури, а також на міністра МВС і на Януковича про міліцейське свавілля», – каже голова профспілки.

Радіо Свобода направило інформаційний запит до керівництва Південної залізниці з проханням прокоментувати вимоги профспілки. Відповідь обіцяють надати через тиждень.
XS
SM
MD
LG