Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Аваков прийшов перевірити умови перебування Тимошенко, головлікар проти


Заґратовані вікна блоку для Тимошенко в лікарні в Харкові, архівне фото
Заґратовані вікна блоку для Тимошенко в лікарні в Харкові, архівне фото
Народний депутат Арсен Аваков у супроводі групи журналістів пройшов у середу ввечері на 9-й поверх Центральної клінічної лікарні № 5 «Укрзалізниці» в Харкові, де в окремому блоці перебуває на лікуванні ув’язнена колишня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, щоб, за його словами, перевірити умови її утримання, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Внутрішнім зв’язком він намагався зв’язатися з начальством охорони блоку Тимошенко, посилаючись на свій статус народного депутата і на заяву про це, подану керівництву Качанівської виправної колонії, в якій ув’язнена колишня прем’єр.

Головний лікар лікарні Михайло Афанасьєв, зі свого боку, заявив, що депутат і журналісти мають залишити 9-й поверх. Він наголосив, що на ньому, крім спецблоку Тимошенко, також розташовані реанімаційне відділення, в якому перебувають п’ять важко хворих, і операційний блок, і перебування там сторонніх у вечірній час порушує режим лікарні.

На запитання Радіо Свобода, що він робитиме, якщо присутні не підуть, Афанасьєв відповів: «Це не медичне питання».

Також на запитання Радіо Свобода, чи не погіршився стан Юлії Тимошенко через її акцію громадянської непокори, головлікар відповів: певне погіршення може бути, бо колишня прем’єр кілька днів не лежала, проводячи ніч у незручній позі, але серйозного погіршення немає. Він також підтвердив, що вчора вона поновила медичні процедури, які переривала через свою акцію.

Афанасьєв додав, що не має даних, коли до Тимошенко можуть наступного разу прибути її німецькі лікарі.
XS
SM
MD
LG