Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: невиконання реформ – це саботаж


Віктор Янукович
Віктор Янукович
Президент України Віктор Янукович назвав саботажем невиконання запланованих реформ урядом. Про це він заявив сьогодні на засіданні Комітету з економічних реформ.

За словами Януковича, у своїх виступах прем’єр Микола Азаров і перший заступник голови Адміністрації Президента Ірина Акімова по-різному пояснювали причини невдач при виконанні реформ. «Я не можу зрозуміти, як можна виконувати план реформ, які спрямовані на поліпшення галузі, на поліпшення економіки й життя людей на 35%, 25%? Як це можна?» – заявив Янукович.

За його словами, можна з різних причин недовиконати план на 10-20%, але не більше. Президент наголосив, що уряд, а також виконавці на місцях повинні робити все для покращення життя людей, і «не потрібно шукати приводу, що заважає поганим танцюристам».

Янукович заявив, що покладає великі сподівання на нових міністрів щодо прискорення темпів проведення реформ в Україні.

Президент також закликав прем’єра Миколу Азарова змінити стиль роботи уряду. Зокрема, він зауважив, що не потрібно чекати закінчення року, щоб підбивати підсумки діяльності, і робити це більш оперативно, в тому числі це стосується і кадрових питань.

У своєму виступі на комітеті економічних реформ перший заступник голови Адміністрації Президента Ірина Акімова повідомила, що план з реалізації реформ із житлово-комунального господарства виконаний лише на 35%, а реформування нафтогазового комплексу – на 25%.
XS
SM
MD
LG