Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко вже другу добу в оточенні жінок-депутатів, а лікарі обурені (ВІДЕО)


Акцію протесту провели і медики лікарні, де перебуває Тимошенко
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:09 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Харків – Харківські тюремники збираються позиватися проти жінок-народних депутатів, які вже понад добу перебувають разом із Юлією Тимошенко. А медики п’ятої центральної лікарні «Укрзалізниці» в Харкові влаштували у четвер акцію «Мовчання», протестуючи проти сторонніх людей, зокрема, народних депутатів, які своїми візитами порушують спокій роботи реанімаційного відділення. Вже другу добу в кімнаті для побачень спеціального блоку лікарні «Укрзалізниці» перебувають народні депутати з фракції ВО «Батьківщина» Олександра Кужель, Людмила Денісова та Тетяна Слюз, оголосивши про підтримку акції непокори свого лідера. Поки начальство Качанівської жіночої колонії вмовляє народних депутатів завершити «протизаконну», на їхній погляд, акцію, місцеві осередки Партії регіонів та «Батьківщини» підтягнули до лікарні своїх прибічників для акцій протесту.

У головного лікаря харківської лікарні «Укрзалізниці» Михайла Афанасьєва головний біль, як витримати черговий сплеск активності прибічників і супротивників Юлії Тимошенко. Як утримати тишу на дев’ятому поверсі, де поруч зі спеціальним блоком колишнього Прем’єр-міністра розташовані операційне та реанімаційне відділення. А туди вранці, вдень та перед самим відбоєм будь-якої миті вчащають захисники та народні депутати з партії колишнього Прем’єр-міністра.

«Психологічне напруження в лікарні, де перебувають 500 душ – це складно пережити», – поділився емоційним станом Михайло Афанасьєв.

Цього дня 15 лікарів, зокрема, і медики реанімаційного відділення, влаштували свій протест – «Мовчання».

«У нас виникають проблеми при транспортуванні хворих до операційної та з операційної. Депутати переслідують одну мету. У них мета – Юлія Володимирівна. А у мене ціль – це порятунок життя усіх наших звичайних громадян. Ми постоїмо тут мовчки, аби звернути увагу всієї країни на ситуацію, що склалася», – пояснив один із учасників акції завідувач реанімаційного відділення ЦКЛ № 5 Юрій Федоров.

Люди в білих халатах вишикувалися прямо в центральному холі лікарні і впродовж 10 хвилин демонстративно мовчали.

А поблизу брам медичної установи лунали голосне виголошення політичних гасел, словесні перепалки від партійних прибічників регіоналів та з «Батьківщини». У біло-блакитному таборі було близько 300 прихильників. Якщо у людей старшого віку була чітко визначена політична мета приходу на акцію, то молодь втікала від журналістського мікрофона.

«Лежить тут як бариня. То камери зніміть. То вона спить у душі», – обурюються в таборі регіоналів.

«Ми на амбулаторне лікування сюди прийшли. Проходимо медогляд», – зауважив чолові у натовпі мітингуючих, який не захотів зізнатися, яка організація його направила на медобстеження.

У таборі прибічників Тимошенко зібралося з десяток прихильників. Вони підтримували жінок-депутатів, що залишаються разом із Юлією Тимошенко.

«Ми тут стоїмо з 2 січня минулого року. Вчора до дев’ятої вечора тут були. Ми тут від душі», – запевняє жінка із символікою «Батьківщини».

Ще вранці начальник Качанівської колонії Ігор Колпащиков заявив, що не вдається умовити жінок-депутатів залишити спеціальний блок Тимошенко.

«Я провів ще одну профілактичну бесіду з ними, я попросив завершити протиправний захід. Вони відповіли відмовою до того часу, поки не будуть виконані вимоги, заявлені у відкритому зверненні Юлії Тимошенко до Президента», – розповів начальник 54-ї жіночої колонії.

Пенітенціарії називають вимоги Юлії Тимошенко та її соратників суто політичними. За словами Ігоря Колпащикова, претензії колишнього прем’єра щодо наявності у медичній палаті відеокамер безпідставні, бо є відповідне судове рішення, яке підтверджує законність роботи відеоприладів. Начальник колонії наголошує, що у самому спеціальному блоці, де перебуває Тимошенко, відсутні чоловіки-охоронці, вони несуть варту на території, що охороняється, але поза межами блоку.

«Заяви народних депутатів безпідставні у тому сенсі, що усе озвучене стосується діючого законодавства. Тому я їм пропоную: «Якщо ви хочете змінити ці законодавчі акти, то це потрібно робити не в тому приміщенні, де вони зараз перебувають, а, напевне, у залі Верховної Ради», – наголосив Колпащиков.

Із протестуючими народними депутатами і надалі проводитимуть роз’яснювальні бесіди, зазначає він. Крайній спосіб впливу на політиків – це судовий позов проти трьох жінок-народних депутатів.

«Документи ми вже готуємо», – попередив начальник Качанівської колонії.

Олександра Кужель, Людмила Денісова та Тетяна Слюз мають можливість безперешкодно пересуватися кімнатами спеціального блоку, їм не забороняють і харчуватися. Перша ніч для депутатів видалася спокійною, повідомив головний лікар лікарні Михайло Афанасьєв.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG