Доступність посилання

ТОП новини

В Алжирі повідомили про закінчення операції визволення заручників, подробиць нема


В Алжирі державне агентство APS повідомило в четвер увечері з посиланням на неназвану «офіційну особу», що військова операція звільнення заручників, серед яких багато іноземців, на віддаленому міжнародному газовидобувному комплексі в пустелі Сахарі завершена. Ніяких подробиць не наведено, лише сказано, що нападники складали «багатонаціональне терористичне угруповання».

Міністр інформації Алжиру Мохаммед Саїд раніше в четвер підверджував, що в перебігу операції є загиблі, але ніяких чисел не назвав.

Алжирські засоби інформації повідомляли, що чотирьох заручників-іноземців звільнили і що є також «кілька жертв». Алжирське телебачення передало, що загинули чотири іноземці.

Бойовики ж, які захопили заручниками десятки іноземців і алжирців, заявили, що в перебігу операції загинули 35 заручників і 15 самих викрадачів.

Раніше в четвер також повідомляли, що кілька десятків заручників, серед них і іноземці, змогли втекти.

У середу бойовики заявили, що захопили заручниками 41 іноземця, зокрема, громадян США, Японії і низки країн Європи, і неуточнене число алжирців на міжнародному газовидобувному підприємстві біля містечка Ін-Аменас на сході Алжиру, неподалік кордону з Лівією. Викрадачі вимагали, зокрема, щоб Франція припинила свою воєнну операцію проти бойовиків-ісламістів у сусідній із Алжиром Малі. Під час захоплення заручників у середу загинули дві людини.

Міністерство внутрішніх справ Алжиру заявляло, що викрадачами командує Мохтар Бельмохтар, який у 1980-х воював із радянськими військами в Афганістані, потім був одним із чільних діячів відділку терористичної мережі «Аль-Каїда» в Північній Африці і врешті створив власне ісламістське угруповання.
XS
SM
MD
LG