Доступність посилання

ТОП новини

Невідомі облили кислотою художнього керівника Большого театру


Сергій Філін
Сергій Філін
У Росії художнього керівника московського Большого театру Сергія Філіна шпиталізували після того, як невідомий вилив йому в обличчя кислоту. Напад стався пізно ввечері у четвер, коли Філін повертався додому.

Генральний директор театру Анатолій Іксанов повідомив, що лікарі намагаються врятувати зір постраждалому і що пізніше його перевезуть для лікування за кордон.

«Серйозне занепокоєння викликає стан очей Сергія Юрійовича, особливо одного. За 30–40 хвилин має початися операція на очах, щоб зупинити процес (втрати зору – ред.). Після цього ми домовилися з бельгійською опіковою військовою клінікою про те, що вона прийме Сергія Юрійовича. Ми вже домовилися і про літак», – сказав Іксанов.

Керівник московського управління охорони здоров’я Георгій Голухов пізніше повідомив, що операція Філіна пройшла успішно. Водночас він не підтвердив плани про перевезення його за кордон.

Іксанов й інші колеги припустили, що напад міг бути пов’язаний з професійною діяльністю 42-річного Філіна. Речниця театру повідомила, що раніше художній керівник отримував погрози.
XS
SM
MD
LG