Доступність посилання

ТОП новини

Власенко: заява Генпрокурора про нові звинувачення Тимошенко «не має стосунку до юриспруденції»


Захисник колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко Сергій Власенко вважає, що українська влада поквапилася з новими звинуваченнями через очікуване рішення Європейського суду з прав людини, яке, як він передбачає, буде «нищівним» для української влади.

На переконання Власенка, заява Генерального прокурора Віктора Пшонки про те, що Тимошенко загрожує довічне ув’язнення, є безпідставною.

«На жаль, у нашій країні такі «пшонки» і «януковичі» можуть витворяти все, що хочуть. Це до юриспруденції не має ніякого стосунку. Вони могли б узяти чистий аркуш паперу і написати на ньому, що Юлія Тимошенко вбила президента Кеннеді, і вимагати за це довічного ув’язнення», – заявив Власенко, коментуючи повідомлення Генерального прокурора у розмові з Радіо Свобода.

Сьогодні Генеральний прокурор Віктор Пшонка заявив, що Генеральна прокуратура України завершила розслідування кримінальної справи про вбивство народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році. Екс-прем’єрові Юлії Тимошенко в п’ятницю висунули звинувачення в організації цього злочину, за що їй загрожує довічне ув’язнення.
XS
SM
MD
LG