Доступність посилання

ТОП новини

Бідні українці виграють від підвищення тарифів на ЖКГ – голова Нацкомпослуг


Валерій Саратов
Валерій Саратов
Підвищення тарифів на теплову енергію та водопостачання до економічно обґрунтованих допоможе вирішити проблему соціальної справедливості. Про це в інтерв’ю тижневикові «Дзеркало тижня. Україна» сказав Валерій Саратов – голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг.

Саратов зазначив, що за подорожчання послуг житлово-комунального господарства державі не доведеться компенсувати різницю в тарифах для багатих, які витрачають більше води і тепла. Водночас бідним обіцяють адресну соціальну допомогу.

«Зараз 16% населення України споживають менше від 2 кубометрів води на місяць – це переважно самотні пенсіонери. А є споживачі, які живуть у великих будинках із сауною, басейном, зимовим садом, і вони витрачають, наприклад, 100 кубометрів води на місяць. Держава компенсує різницю в тарифі і для перших, і для других. За тарифу, наприклад, 5 гривень за кубометр води, який покриває 50% собівартості, на самотнього пенсіонера витрачається 10 гривень, а на багатого – 500», – пояснив чиновник.

Як зазначив голова Нацкомпослуг, тариф для населення на водопостачання і водовідведення в середньому в Україні покриває близько 60% собівартості послуги, а тариф на теплову енергію – 70% собівартості.
XS
SM
MD
LG