Доступність посилання

ТОП новини

У Києві вимагали розслідувати смерть російського опозиціонера Долматова (ФОТО)


Акція протесту під посольством Нідерландів після смерті російського опозиціонера Долматова, Київ, 19 січня 2013 року
Акція протесту під посольством Нідерландів після смерті російського опозиціонера Долматова, Київ, 19 січня 2013 року
Розслідувати смерть російського опозиційного активіста, члена незареєстрованої партії «Інша Росія» Олександра Долматова, який просив політичного притулку у Нідерландах, вимагали сьогодні під стінами посольства цієї країни у Києві. В акції взяли участь шукачі притулку з Росії та активісти українських громадських організацій.

За офіційною версією, Долматов наклав на себе руки у депортаційній в’язниці в Роттердамі, коли дізнався, що не отримає притулку. У посольстві обіцяли провести розслідування, це може тривати до шести тижнів, зауважив учасник пікету, активіст російського руху «Солідарність» Михайло Маглов.

«Ми сподіваємося, що розслідування буде достатньо ретельним, оскільки особисто у мене виникають сумніви щодо причини смерті Олександра», – зазначив Маглов.

Олександр Долматов просив притулку через переслідування після заворушень на Болотній площі в Москві. Учасники акції під посольством також чекають на рішення щодо власного статусу в Україні, однак уже тривалий час не отримують відповіді.

За даними активістів громадської організації Центр «Соціальна дія», а також присутніх на мітингу, в Україні за 2012 рік не отримав статусу біженця жоден громадянин Російської Федерації.

XS
SM
MD
LG