Доступність посилання

ТОП новини

На Луганщині студенти з Гани та Індії купалися в ополонці (ФОТО)


Проректор Луганського медичного університету Валерій Бибик (ліворуч) і його студенти після купання в холодній воді, 19 січня 2013 року
Проректор Луганського медичного університету Валерій Бибик (ліворуч) і його студенти після купання в холодній воді, 19 січня 2013 року
У суботу на свято Водохреща студенти-іноземці Луганського медичного університету занурилися у крижану воду. Купання відбулося в одному зі ставків у селищі Станиця Луганська.

В ополонку пірнуло п’ятеро – двоє ганців і троє індійців. Вони є учасниками групи здоров’я, яка діє при медичному виші з 2010 року. Студенти займаються загартовуванням – обливаються холодною водою. Два роки тому група здоров’я складалася з трьох учасників, нині налічує 23.

«У нас в університеті дуже багато студентів-іноземців з теплих країн. Коли вони до нас приїжджають, їм складно адаптуватися до нашого клімату. Ми подумали, як зробити так, щоб вони не хворіли. І тому ми вирішили займатися загартовуванням. Раз на тиждень ходимо до лазні, а потім обливаємося холодною водою, взимку обтираємося снігом. Система дає позитивний результат. Студенти-іноземці з цієї групи перестали хворіти на застуду», – сказав проректор з науково-педагогічної роботи Валерій Бибик.

Попри те, що загартовуванням студенти займаються вже два роки, в ополонку вони пірнули вперше. Температура повітря – приблизно +5.

«Не холодно. Дуже сподобалося», ¬– поділився враженнями Петіт Аменувеве Кпе із Гани.

Після купання п’ятеро сміливців зігрілися гарячим чаєм.

XS
SM
MD
LG