Доступність посилання

ТОП новини

Чи зможе Коломойський завалити фінансову систему? (Огляд преси)


Тижневик «Дзеркало тижня» продовжує тему знищення кримських курортів, зокрема протитуберкульозних санаторіїв Міністерства охорони здоров'я. У країні, що півтора десятиліття не може приборкати епідемію туберкульозу, яка щороку забирає життя 7–10 тисяч громадян, час запроваджувати надзвичайні заходи, наголошує газета. Бо такі втрати можна порівняти з воєнними. А знищення протитуберкульозних оздоровниць і мережі диспансерів – з диверсією, щоб не сказати більше – з терактами, які загрожують життю та здоров'ю мирних громадян. І на передньому краї діти, з ослабленим імунітетом, без адекватної медичної допомоги та надії на повне вилікування.

У лютому мають відбутися збори акціонерів «Укртатнафти», на яких влада має показати: вона готова воювати з групою «Приват» або ж обмежитися легким покусуванням. Як переконує тижневик «Коментарі», в імперії Ігоря Коломойського починають з’являтися дірки. Відразу кілька бізнесів фінансово-промислової групи «Приват» можуть піти на дно (точніше, в чужі руки). Симптоми неблагополуччя проглядаються у підконтрольному олігархові секторі торгівлі нафтопродуктами. Податківці вже почали тотальні перевірки «приватівських» мереж автозаправок. Тижневик зауважує, що оказії із податківцями траплялися у нафтових компаній групи «Приват» і раніше, але вони ніколи не відбувалися взимку, напередодні регулярних річних зборів акціонерів «Укрнафти». Видання зауважує, що вберегти Коломойського від фінансового схуднення здатне лише одне: при владі може не знайтися фахівців, які здатні провести таку масштабну операцію. Стаття називається «Чи зможе Коломойський завалити фінансову систему України?».

24 січня в Україну приїде чергова місія Міжнародного валютного фонду, яка має ухвалити рішення, чи поновлювати співпрацю з українським урядом. Як стверджує «Український тиждень», перенісши візит із грудня на січень, кредитор чекав, коли Сергій Арбузов, із яким наприкінці минулого року велися попередні переговори про виділення кредиту, обійме посаду в новому Кабміні. Тижневик пише, що саме перший віце-прем’єр-міністр відповідатиме за отримання наступного траншу, який передбачається у розмірі $15 мільярдів. Однак чи готова влада виконати те, на що розраховує Фонд? Про це йдеться в статті «Подайте на проїдання!».

Монополізація в Україні економіки та жахливі умови для розвитку бізнесу – як вітчизняного, так і іноземного – призводять до технологічної відсталості та низького попиту на робочу силу. І, як наслідок, рідкісного для Європи феномену – злиднів людей, що працюють. Через мізерні зарплати українці йдуть за субсидіями. Докладніше з проблемою знайомить тижневик «Кореспондент» у статті «Країна на галерах».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG