Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція хоче відставки Пшонки


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк
Опозиція вимагає створити у парламенті слідчу комісію, яка б розслідувала порушення Конституції при ув’язненні Юлії Тимошенко і Юрія Луценка, розглянула питання про політичну відповідальність голів СБУ й МВС через політичні переслідування, а також про відставку Генпрокурора.

Як повідомляє сайт «Батьківщини», для цього опозиція вимагає провести 29 січня позачергову сесію Верховної Ради. Відповідного листа голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк направив сьогодні спікеру Верховної Ради.

На засіданні опозиціонери хочуть послухати інформацію генерального прокурора Віктора Пшонки, міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка і голови Служби безпеки України Олександра Якименка щодо ситуації з дотриманням прав політичних ув’язнених в Україні й участі правоохоронних органів у політичних переслідуваннях.

Зокрема, розглядатиметься ситуація з видворенням трьох жінок-депутатів, які перебували в лікарні з екс-прем’єром.

Крім того, представники опозиції домагатимуться висловлення недовіри генпрокуророві «у зв’язку з участю органів прокуратури в політичних переслідуваннях та, зокрема, висуненням політично вмотивованих звинувачень Юлії Тимошенко і Юрію Луценку».
XS
SM
MD
LG