Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ планує цього тижня почати допит Тимошенко в справі Щербаня


Юлія Тимошенко слухає нові звинувачення, які їй висувають у справі Щербаня, 18 січня 2013 року
Юлія Тимошенко слухає нові звинувачення, які їй висувають у справі Щербаня, 18 січня 2013 року
Генеральна прокуратура України планує почати проведення слідчих дій з екс-прем’єром Юлією Тимошенко, зокрема допитати її, з 24 січня, після того, як вона визначиться зі своїми адвокатами.

Як повідомив керівник Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури Андрій Курись, наразі Тимошенко ще не визначилася з тим, хто захищатиме її в кримінальному провадженні, що стосується вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році й розкрадання коштів.

«Юлія Володимирівна сказала, що їй необхідно 72 години для того, щоб визначитися зі своїми захисниками. Ми плануємо, що все-таки в четвер Юлія Володимирівна нам скаже, хто захищатиме та представлятиме інтереси в кримінальному провадженні», – сказав Курись.

Він наголосив, що згідно з новим КПК, у людини, якій вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, є «розумні терміни» для того, щоб визначитися зі своїм захистом.

Начальник Головного управління з розслідування особливо важливих справ зазначив, що допит Тимошенко можливий лише у разі, якщо вона цього захоче. «Свідчити – це право підозрюваного. Якщо Юлія Володимирівна заявить слідчим прокуратури про те, що вона хоче свідчити, то її обов’язково буде допитано», – заявив Курись.

18 січня генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що Генпрокуратура завершила розслідування кримінальної справи щодо вбивства Щербаня, а Тимошенко вручили повідомлення про підозру її в організації умисного вбивства з корисливих мотивів спільно з екс-прем’єром Павлом Лазаренком.
XS
SM
MD
LG